Elmentem!Joghurtos őszibarack leves
Hozzávalók:
- 60-80 dkg őszibarack
- 3 dl sűrű joghurt (görög)
- 2 dl tejszín (vagy tej)
- 10 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- egy késhegynyi fahéj
A tálaláshoz:
|
Elkészítési idő: |
10 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
3 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A meghámozott és kimagozott barackot a cukorral összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a citrom reszelt héját, a fahéjat és alaposan elkeverjük.
Ízlés szerint tejjel vagy tejszínnel hígítunk rajta.
Ha a tejszínt gépi habverővel keverjük bele, nagyon krémes szinte habos levest kapunk.
Hűtőbe tesszük, hogy alaposan lehűljön, majd barack szeletekkel és tejszínhabbal a tetején kínáljuk.
Joghurtos őszibarack leves 5.00/5 (5 értékelés)
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.