Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és fagyasztóba tesszük míg a krémet elkészítjük.
A tejfölt, a joghurtot, a cukrokat , és a citrom levét egy keverő tálba tesszük. Alaposan kikeverjük.
Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a búzadarát. Együtt tovább keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük majd több részletben a tésztamasszába forgatjuk.
Egy 20 x 30 cm – es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2 / 3 – részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a joghurtos krémet.
A befőttet a levétől lecsepegtetjük,majd rászórjuk a krémre. A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn a sütemény tetejére reszeljük.
180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. (kb. 40 perc)
A süteményt, sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy a teteje meg ne égjen.
Tepsiben hagyjuk kihűlni.
Majd egy tálcára kiborítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Ezután egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
Porcukorral megszórjuk és kockákra vágva kínáljuk.