Főoldal / Desszertek / Juhtúrós sajtos pogácsa

Juhtúrós sajtos pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós sajtos pogácsa

Juhtúrós sajtos pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg juhtúró
  • 50 dkg finom liszt
  • 50 dkg margarin
  • 1 tk só / ha szükséges mert a juhtúró sós /

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tehéntúrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A sajtot lereszeljük. Összegyúrjuk a tésztát, és alaposan kidolgozzuk.

A tésztacipót, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A tetejét, felvert egész tojással lekenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 150 -160 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Juhtúrós sajtos pogácsa 4.38/5 (16 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére