Juhtúrós szezámos aprósüti
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és elmorzsoljuk a vajjal. (ezt lehet kézzel vagy géppel is csinálni. Én sós vajat használtam, meg a juhtúró is elég sós volt, így nem adtam hozzá plusz sót.)
A juhtúrót is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha esetleg nem állna össze, 1-2 evőkanál tej vagy tejföl mehet még hozzá. A tésztát folpackba csomagoljuk és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett deszkán 4-5 milliméter vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kis sütiket. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
A tojássárgáját egy pici tejjel felverjük, és lekenjük a sütik tetejét, majd ízlés szerint durva szemű sóval, szezámmaggal, lenmaggal köménymaggal megszórjuk.
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Finom, omlós sós rágcsa, ami még másnap is puha.
(az elkészítés ideje a pihentetés idejét nem tartalmazza)