Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst előfőzöm, a krumplikat héjában megfőzöm. Közben a hagymákat, petrezselymet, snidlinget aprítom, a sajtot lereszelem A paprikákat hosszában félbevágom, a paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom, aprítom.
A rizst egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az aprított hagymákat, paradicsomot, petrezselyemzöldet, a kacsamájpástétomot, és a sajt felét. Ráütök egy tojást, fűszerezem, összekeverem.
Egy olajozott serpenyőbe berakom a paprikákat és a paradicsomokat, és a masszával megtöltöm őket, szórok rájuk sajtot. Végül mellé rakom a krumplit.
A serpenyőt berakom 180 C fokra előmelegített sütőbe, és 30 percig sütöm.
Mikor majdnem kész rászórom a maradék sajtot, visszateszem a sütőbe, és aranybarnára sütöm.
Tálalok.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon ízlett a napokban sütött töltött kaliforniai paprika, ezért most újra elkészítettem, de ezúttal TV-paprikát használtam fel, hozzá paradicsomot tettem, és megszórtam reszelt sajttal.