Főoldal / Egytálételek / Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom

Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom

Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom

Hozzávalók:

  • 2 db TV-paprika
  • 2 db nagy paradicsom 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 10 dkg kacsamájpástétom
  • 1/2 bögre rizs
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • snidling
  • 10 dkg kecskesajt
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • olíva olaj
  • 1 ek vaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst előfőzöm, a krumplikat héjában megfőzöm. Közben a hagymákat, petrezselymet, snidlinget aprítom, a sajtot lereszelem A paprikákat hosszában félbevágom, a paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom, aprítom.

A rizst egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az aprított hagymákat, paradicsomot, petrezselyemzöldet, a kacsamájpástétomot, és a sajt felét. Ráütök egy tojást, fűszerezem, összekeverem.

Egy olajozott serpenyőbe berakom a paprikákat és a paradicsomokat, és a masszával megtöltöm őket, szórok rájuk sajtot. Végül mellé rakom a krumplit.

A serpenyőt berakom 180 C fokra előmelegített sütőbe, és 30 percig sütöm.

Mikor majdnem kész rászórom a maradék sajtot, visszateszem a sütőbe, és aranybarnára sütöm.

Tálalok.

Tipp / megjegyzés:

Nagyon ízlett a napokban sütött töltött kaliforniai paprika, ezért most újra elkészítettem, de ezúttal TV-paprikát használtam fel, hozzá paradicsomot tettem, és megszórtam reszelt sajttal.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére