Kakaós csiga II
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt, 1deci tejben, pici cukorral felfuttatom.
A tojássárgáját a cukorral kikeverem. A margarint felolvasztom.
Egy nagy tálba teszem a lisztet, pici sóval, a közepébe öntöm a felfutott élesztőt, a cukros tojást, a margarint, és a langyos tejjel hólyagosra dagasztom.
Ezután duplájára kelesztem.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára öntöm, és átgyúrom. kb 1 centi vastagságúra kinyújtom.
A kakaóport cukorral összekeverem, és a kinyújtott tésztára szórom. Feltekerem mint a roládokat.
Utána a roládot 1centis darabokra vágom, és sütőpapiros tepsibe rakom. A tetejét olajjal megkenem, és 200 fokon 10-15 percig sütöm.
Ha megsült porcukrozom.
Fahéjjal is szoktam készíteni ,sőt vaníliás cukorral is.
Mindegyik nagyon finom.