Főoldal / Desszertek / Kakaós csiga kakaós öntettel

Kakaós csiga kakaós öntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós csiga kakaós öntettel

Kakaós csiga kakaós öntettel

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 ek puha vaj
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • fél cs élesztő
  • kb 3 dl meleg tej
  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint kakaó
  • kevés olaj

Öntethez:

  • fél cs Rama
  • 1 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 2 ek kakaó
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Kevés langyos tejbe beletesszük az élesztőt és a cukrot, jól összekeverjük.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A lisztbe beletesszük a cukrot, 2 tojást, vajat, a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, ízlés szerint porcukorral és kakaóval megszórjuk.
A végén olajat öntünk rá és szétkenjük rajta.

Feltekerjük, 3 cm-es darabokat vágunk belőle.
Lisztezett, olajozott tepsibe tesszük és készre sütjük, kb 40 perc alatt.

A kakaós öntethez a hozzávalókat egy tálba tesszük, és összefőzzük.
Minden kakaós csigát belemártunk az öntetbe, és már lehet fogyasztani is.

Tipp / megjegyzés:
Akár egy pohár tej mellé kitűnő

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére