Kakaós csiga kakaós öntettel
Hozzávalók:
Öntethez:
|
|
Elkészítés:
Kevés langyos tejbe beletesszük az élesztőt és a cukrot, jól összekeverjük.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük a cukrot, 2 tojást, vajat, a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, ízlés szerint porcukorral és kakaóval megszórjuk.
A végén olajat öntünk rá és szétkenjük rajta.
Feltekerjük, 3 cm-es darabokat vágunk belőle.
Lisztezett, olajozott tepsibe tesszük és készre sütjük, kb 40 perc alatt.
A kakaós öntethez a hozzávalókat egy tálba tesszük, és összefőzzük.
Minden kakaós csigát belemártunk az öntetbe, és már lehet fogyasztani is.
Tipp / megjegyzés:
Akár egy pohár tej mellé kitűnő