Kakaós, diós, lekváros kocka
Hozzávalók:
Máz hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
(A tepsi mérete: 20x36cm)
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját is bele tesszük. Jól összekeverjük.
A kakaóval, darált dióval és szódabikarbónával elkevert lisztet bele öntjük a cukros tojássárgás margarinba, és összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és ezt is beleöntjük, majd jól összekeverjük az egészet. Végül rum aromát keverünk a masszába.
Margarinnal kikent és lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült kivesszük és még forrón jó vastagon rákenjük a tetejére a lekvárt.
Elkészítjük a mázat. Lábosba öntjük a tejet, bele tesszük a margarint, a porcukrot és a kakaóport. Az egészet összemelegítjük és utána még melegen ráöntjük a sütemény tetejére.
Betesszük dermedni a hűtőbe. Utána vízbe mártott késsel szépen kockákra szeleteljük.
http://tundikonyha.blogspot.hu/