Kakaós-fahéjas szedres sütemény
Hozzávalók:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.
A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat is. Végül a vizet is beletesszük, és alaposan összedolgozzuk a masszát.
A kakaóorral, sütőporral és fahéjjal elkevert liszthez váltakozva hozzákeverjük a tojásos-cukros masszát és a tejet. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk.
Közben a szedret jól megmossuk, lecsepegtetjük majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakosgatjuk a szeder szemeket. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.