Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve
Hozzávalók:
Vaníliás krém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A kalács hozzávalóit bepakoljuk a kenyérsütő tartályába és dagasztó programra állítjuk. Ha összeállt a tészta, egy lisztezett kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Amíg kel, addig elkészítjük a vaníliás krémet.
A tejet feltesszük melegedni, majd mielőtt forrna lezárjuk és langyosra hűtjük. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília esszenciát, a lisztet és csomómentesre keverjük. A langyos tejet szép lassan hozzáadjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ezután kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, akkor félretesszük és hűlni hagyjuk.
A megkelt tésztát, egy lisztezett nyújtótáblára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és10 percig pihenni hagyjuk. Pihentetés után téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a hideg vanília krémmel és feltekerjük. Ezután sütőpapírral együtt a formába tesszük. A formában megint a duplájára kelesztjük és lekenjük tejszínnel.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45perc alatt megsütjük. Nagyon jó lett a végeredmény, mindenikek ízlett.
Tipp / megjegyzés:
A hokkaidó kalács tésztája nagyon jó szerkezetű, szeretem, bár a többi kalácsot is szeretem:)
A recept Limarától származik, csak kakaós változatban.