Kakaós palacsinta mascarpone krémmel és erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók:A palacsintatésztához:
A sütéshez:
A krémhez:
Az erdei gyümölcs öntethez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk. Majd félretesszük és 30 percig pihentetjük ezalatt kicsit sűrűsödni fog. Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.
Elkészítjük a krémet. A masracponet kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot és együtt krémesre keverjük.
A gyümölcs szószhoz a gyümölcsöket a cukorral és kevés vízzel egy kisebb lábosban pár perc alatt összefőzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
A masrcarpone krémet habzsákba töltjük. A palacsintákat tetszés szerint hajtogatva megtöltjük a krémmel, és az erdei gyümölcs szósszal. Porcukorral megszórva, gyümölcsökkel, olvasztott csokoládéval (vagy csokoládéforgáccsal) és gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.