Kakaós tiramisu szelet
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A sárgáját a vízzel, olajjal, és 2 kanál cukorral kikeverem.
A fehérjét a maradék cukorral habbá verem.
A két masszát óvatosan összekeverem, majd hozzáadom a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. (óvatosan keverjük össze, hogy a fehérjehab ne törjön össze)
34×32-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom.
170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt a tészta három egyenlő lapra vágom.
A krém elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a mascarponéval, az 5 deka cukorral, valamint a feketekávéval kikeverem.
A fehérjét, és a tejszínt külön-külön habbá verem.
A mascarponés masszához először a tojás felvert habját, végül a tejszínhabot is hozzákeverem.
A lapokat megtöltöm a krémmel, úgy hogy a felső lapra is jusson belőle.A tetejét szépen elsimítom, majd meghintem kakaóporral.
A maradék krémet habzsákba töltöm, és habrózsákkal díszítem a tiramisu tetejét.
Tipp / megjegyzés:
A tiramisu az egyik legismertebb olasz desszert, de most nem babapiskótával készült, hanem csokoládés piskótát sütöttem hozzá, és sütemény formában készítettem el.