Főoldal / Kelt tészták / Kakaóval töltött kalács

Kakaóval töltött kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaóval töltött kalács

Kakaóval töltött kalács

Hozzávalók:

  • 60 dkg finom liszt
  • 3 dl langyos tej (ha lehet házi)
  • 3 dkg élesztő
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 2 db tojássárgája+1 a kenéshez
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csipet só

A kakaós töltelékhez:

  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg mazsola (elhagyható)
  • 1,5 evőkanál rum
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk.

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a rumot, cukrot, és egy csipetnyi sót.

Közepesen lágy tésztává összegyúrjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk, kidagasztjuk a tésztát, hogy hólyagos legyen.

Letakarva meleg helyen kb. 20 perc alatt duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket.

A mazsolát leöntjük a rummal, és hagyjuk, hogy jól magába szívja.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a kakaóval. Hozzáadjuk a mazsolát a rummal együtt és elkeverjük.

A megkelt tésztát kétfelé vágjuk, az egyik cipót, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével, felcsavarjuk, és kivajazott kenyérformába helyezzük. (ugyanígy járunk el a másik tésztacipóval is.

Konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.

A tetejét a tojássárgájával lekenjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére