Kalapos túrófánk
Hozzávalók:
Az öntethez:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk. Enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni.
Lisztezett deszkára tesszük, ellapítjuk és egy 8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk. A közepét egy kisebb kiszúróval szúrjuk ki.
kb. 7 db fánkunk lesz.
3-4 dl étolajat felmelegítünk.
Lassú tűznél kisütjük, félidőben a fánkokat, kalapokat megfordítjuk. (Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba,mert a fánkok sütés közben megnőnek.)
Papírtörlőre szedjük.
Tálalás:
A tejfölt a vaníliás cukorral krémesre kikeverjük.
Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot, lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel, majd a meggyízzel végül rátesszük a kalapot.
Kicsit meghintjük porcukorral.
Nagyon-nagyon finom és gyors desszert.