Káposztás és túrós rétes (2-2 rúdhoz)
Hozzávalók:A tésztához:
A lekenéshez:
A káposztás töltelékhez:
A túrós töltelékhez:
A rudak lekenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzá adjuk a sót, a tojást, az ecetet és apránként beledolgozzuk a vizet.
Jól kidolgozzuk.
Lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük. Ezután feltekerjük és 4 darabba vágjuk.
Fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír. (így könnyebben tudunk dolgozni a tésztával)
Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz.
Egyenként a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A kinyújtott lapot megkenjük a fele túrós töltelékkel és feltekerjük.
Étolajjal kikent tepsibe helyezzük. A második lapot is így készítjük el.
A káposztás töltelék készítés:
A lereszelt káposztát a cukorral, a sóval, és a borssal, alacsony lángon, zsíron készre pároljuk.
A harmadik kinyújtott tésztalapot a tejföl felével meglocsoljuk, majd a káposztás töltelék felét rászórjuk.
Feltekerjük és a tepsibe helyezzük. A negyedik lapot is így készítjük el.
A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!