Főoldal / Levesek / Kapros sertésraguleves sonkalével

Kapros sertésraguleves sonkalével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros sertésraguleves sonkalével

Kapros sertésraguleves sonkalével

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • 1,5 liter víz
  • 50 dkg sertés comb
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • zsír vagy olaj
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1-2 db fehérrépa
  • 1-2 db burgonya
  • 1/2 csokor kapor
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sonkát 1,5 liter vízben megfőzzük, majd a vízből kivesszük és hagyjuk kihűlni. (a legjobb ha feldaraboljuk és úgy főzzük meg, úgy lényegesen rövidebb idő alatt megpuhul.)

A vöröshagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apró kockára vágott húst és magas lángon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt újhagyma fehér részét felöntjük a sonka főzőlevének egy részével, borsozzuk, majd elkezdjük főzni.

Amikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, hozzáadjuk a tetszőlegesen felszeletelt sárga és fehérrépát, a burgonyát, a sonka darabokat és felöntjük a maradék sonkalével. Szükség szerint vizet is adhatunk hozzá, majd a főzőlevet megkóstolva ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

A lisztet a tejföllel és kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, és besűrítjük vele a levest. A végén beleszórjuk az apróra vágott kaprot is.

Friss kaporral, és az újhagyma zöldjével megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére