Kapros sertésraguleves sonkalével
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sonkát 1,5 liter vízben megfőzzük, majd a vízből kivesszük és hagyjuk kihűlni. (a legjobb ha feldaraboljuk és úgy főzzük meg, úgy lényegesen rövidebb idő alatt megpuhul.)
A vöröshagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apró kockára vágott húst és magas lángon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt újhagyma fehér részét felöntjük a sonka főzőlevének egy részével, borsozzuk, majd elkezdjük főzni.
Amikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, hozzáadjuk a tetszőlegesen felszeletelt sárga és fehérrépát, a burgonyát, a sonka darabokat és felöntjük a maradék sonkalével. Szükség szerint vizet is adhatunk hozzá, majd a főzőlevet megkóstolva ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
A lisztet a tejföllel és kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, és besűrítjük vele a levest. A végén beleszórjuk az apróra vágott kaprot is.
Friss kaporral, és az újhagyma zöldjével megszórva tálaljuk.