Kapros túróval töltött csirke rolád
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy darab alufóliát kiterítünk. Megspricceljük olajjal, majd ráfektetjük a bacon szeleteket. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, és a bacon szeletekre kenjük.
A túrót elkeverjük a tojássárgákkal, a fűszerekkel, a sóval, és a borssal. A túrós masszát a hús tetejére simítjuk.
(Szükség esetén 1-2 evőkanál tejföllel is lehet krémesíteni.)
Az alufólia segítségével feltekerjük, majd egy tepsibe tesszük. A sütőbe tesszük, közepes hőfokra. Sütés közben a vizet többször óvatosan leöntjük róla, és az utolsó tíz percre a grillt is bekapcsoljuk, hogy jó ropogósra süljön a szalonna.
Egy negyed órát hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.
(Forrón nem lehet szép szeleteket vágni belőle.)
Tetszés szerinti körettel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom étel és ízlés szerint variálható a túró ízesítése.
Egy vasárnapi menü része volt és biztos, hogy nagyon finom mert ízlett mindenkinek. A szalonna akár el is maradhat róla és akkor máris diétásabb az egész.
Most csirkehúsból készült, de lehet bármilyen húst használni, az a jó benne, hogy hidegen is finom, sőt a maradékot a gyerekeimnek szendvicsbe csomagoltam a suliba.