Kapucíner szelet
Hozzávalók:23×38 cm-es tepsihez A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük. Lassan belecsurgatjuk az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporral és a kakaóval elkevert átszitált lisztet és elkeverjük. Végül beleforgatjuk a fehérje keményre vert habját. A tepsi aljába sütőpapírt teszünk, kikenve a tepsit is, és a papír felületét is, majd rásimítjuk a tésztamasszát.
170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a puha margarint a porcukorral habosra keverjük.
A tejben felfőzzük a pudingport, s ha kihűlt, a margarinnal kihabosítjuk. A krémet elfelezzük.
Az egyik fehér marad, a másik felébe a cappuccinóport és kakaóport keverünk.
A kihűlt tésztát megszabadítjuk a sütőpapírtól, majd először a fehér krémet simítjuk rá, amit szépen befedünk a cappuccinós kakaós krémmel.
Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a csokimázat.
Vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd amikor már langyosra hűlt, óvatosan a sütemény tetejére simítjuk.
Picit a pulton hagyjuk dermedni, és egy éles késsel bejelöljük a félig megdermedt csokoládétetőn a szeleteket. (Így könnyebb lesz majd szeletelni ha teljesen megdermedt majd a máz.)
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.