Főoldal / Desszertek / Kapucíner szelet

Kapucíner szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapucíner szelet

Kapucíner szelet

Hozzávalók:

23×38 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 1 dl étolajat
  • 6 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. capuccinó por

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük. Lassan belecsurgatjuk az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporral és a kakaóval elkevert átszitált lisztet és elkeverjük. Végül beleforgatjuk a fehérje keményre vert habját. A tepsi aljába sütőpapírt teszünk, kikenve a tepsit is, és a papír felületét is, majd rásimítjuk a tésztamasszát.
170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a puha margarint a porcukorral habosra keverjük.
A tejben felfőzzük a pudingport, s ha kihűlt, a margarinnal kihabosítjuk. A krémet elfelezzük.
Az egyik fehér marad, a másik felébe a cappuccinóport és kakaóport keverünk.

A kihűlt tésztát megszabadítjuk a sütőpapírtól, majd először a fehér krémet simítjuk rá, amit szépen befedünk a cappuccinós kakaós krémmel.

Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a csokimázat.

Vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd amikor már langyosra hűlt, óvatosan a sütemény tetejére simítjuk.
Picit a pulton hagyjuk dermedni, és egy éles késsel bejelöljük a félig megdermedt csokoládétetőn a szeleteket. (Így könnyebb lesz majd szeletelni ha teljesen megdermedt majd a máz.)

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Kapucíner szelet 4.27/5 (11 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére