Karácsonyi almás kuglóf
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A diót a liszttel, a sütőporral, a szegfűszeggel és a fahéjjal elvegyítjük.
A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet is és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A lisztes keveréket apránként a masszába forgatjuk. Végül belekeverjük a megpucolt majd almareszelőn lereszelt almát is.
Az almás kuglófmasszát kivajazott kilisztezett formába simítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160fok) kb.50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni. Tálra borítjuk és kevés porcukorral megszórjuk.
A fahéjas cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk. Ízlés szerint durvára vágott dióval díszítjük.