Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Karácsonyi habkarika Marcsi konyhájából

Karácsonyi habkarika Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi habkarika Marcsi konyhájából

Karácsonyi habkarika Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 2 tojás fehérje (kb. 80g)
  • 25 dkg porcukor
  • 1/4 citrom leve
  • 5 g étkezési keményítő
  • ételfesték (opcionális)

A tetejére:

  • cukorgyöngyök
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 80 fokra, és készítsünk elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.

A porcukrot a tojásfehérjével együtt mérjük egy tálba, és tegyük vízgőzre. (Fontos, hogy a tál alja ne érjen a vízbe.)

Nyomjuk bele a citrom levét, vigyázva, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. (Csak kevergetjük, kézi habverővel, nem verjük habbá) Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunkat, és csípi azt. Ez kb. 60 fokot jelent.

Öntsük át a robotgép üstjébe a folyós masszát, és tegyük bele a kukoricakeményítőt.

Ezután kb. 10 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk addig, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje. Ha szeretnénk, tegyük bele a színezőt.

A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra karikákat nyomunk belőle. Ha szeretnénk, szórjunk rá cukorgyöngyöket.

A kinyomott karikákat 2 órára a 80 fokos sütőbe tesszük és készre szárítjuk őket. (ha van a sütőn, akkor használjuk a légkeverés funkciót)

A habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, akkor jók, amikor könnyen fel lehet szedni őket a papírról.

Máris kész, a házi készítésű habkarika, melyet akár a fára is akaszthatunk.

Az elkészítési idő, a szárítás idejét nem tartalmazza!

Karácsonyi habkarika Marcsi konyhájából 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére