Karácsonyi habkarika Marcsi konyhájából
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 80 fokra, és készítsünk elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A porcukrot a tojásfehérjével együtt mérjük egy tálba, és tegyük vízgőzre. (Fontos, hogy a tál alja ne érjen a vízbe.)
Nyomjuk bele a citrom levét, vigyázva, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután folyamatos keverés közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét. (Csak kevergetjük, kézi habverővel, nem verjük habbá) Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunkat, és csípi azt. Ez kb. 60 fokot jelent.
Öntsük át a robotgép üstjébe a folyós masszát, és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
Ezután kb. 10 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk addig, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje. Ha szeretnénk, tegyük bele a színezőt.
A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra karikákat nyomunk belőle. Ha szeretnénk, szórjunk rá cukorgyöngyöket.
A kinyomott karikákat 2 órára a 80 fokos sütőbe tesszük és készre szárítjuk őket. (ha van a sütőn, akkor használjuk a légkeverés funkciót)
A habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, akkor jók, amikor könnyen fel lehet szedni őket a papírról.
Máris kész, a házi készítésű habkarika, melyet akár a fára is akaszthatunk.
Az elkészítési idő, a szárítás idejét nem tartalmazza!