Karácsonyi mézes
Hozzávalók:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A mézet felolvasztjuk.
A porcukrot, a szódabikarbónát és a tojásokat jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a langyos mézet, a zsírt és a lisztet. Tejföllel lazítunk rajta és simára összedolgozzuk. A tészta nem lesz kemény.
Begyúrás után 2-3mm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Egy tojás fehérjét kb. 20deka porcukorral kikeverünk. (nem verjük fel!)
Sütőpapírból kis zacskót készítünk,(nylon zacskót is használhatunk) beletöltjük a cukormázat és tetszés szerint kidíszítjük vele a mézeseket.
Díszítés és száradás után jól zárható fémdobozban tároljuk.