Karácsonyi teasütemény
Hozzávalók:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
A liszthez adjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk a margarint.
Beleöntjük a tojást, a tejfölt, a citromlevet és jól összegyúrjuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport és vaniliás cukrot. Ezekkel tovább gyúrjuk. Addig kell gyúrni, amíg a tészta el nem válik a kezünktől és az edény falától is.
Négy felé vágjuk és lisztezett deszkán két-három milliméter vastagságúra nyújtjuk.
Az ünnepnek megfelelő szaggatóval, mintákat készítünk és sütőpapírral bélelt edényre helyezzük. A felvert tojással a tetejét vékonyan megkenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, tíz-tizenöt percig sütjük. Nem kell sötétre sütni, mert megkeményedik.
Jól záródó papír vagy fémdobozban, hosszú ideig tárolhatjuk.
Jó étvágyat!