Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a tisztított kockára vágott zöldségeket, és kevergetve átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel vagy húslevessel. Közepes lángon puhára főzzük.
A húsgombóchoz mindent egy tálba teszünk és alaposan összekeverünk. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk a masszából. Amikor a zöldségek már puhák, a leveshez adjuk és 5 perc alatt megfőzzük. Gyorsan elkészül, mert olyan kicsik.
A végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is, és szükség szerint ízesítsünk utána. A tejfölt is bele keverhetjük, de tálalhatjuk mellé is, a citromlével együtt.