Főoldal / Desszertek / Karamell krémes habos szelet

Karamell krémes habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Karamell krémes habos szelet

Karamell krémes habos szelet

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. holland kakaópor

A krémhez:

  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg vaj vagy margarin

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín (vagy hulala)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 cs. habfixáló

A díszítéshez:

  • kakaópor vagy csokoládéforgács
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet: a pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a maradék tejjel és a cukorral együtt sűrűre megfőzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. (én ezt a piskóta készítése előtt meg szoktam tenni, így gyorsabban tudok haladni)

A puha vajat (vagy margarint) kihabosítjuk, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingot is.

A piskótalapot hosszában kettévágjuk és összetöltjük a krémmel.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá felverjük és a sütemény tetejére simítjuk. Kakaóporral vagy csokoládéreszelékkel díszítjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Szeletelve kínáljuk.

Karamell krémes habos szelet 3.72/5 (25 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére