Karamell krémes habos szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet: a pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a maradék tejjel és a cukorral együtt sűrűre megfőzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. (én ezt a piskóta készítése előtt meg szoktam tenni, így gyorsabban tudok haladni)
A puha vajat (vagy margarint) kihabosítjuk, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingot is.
A piskótalapot hosszában kettévágjuk és összetöltjük a krémmel.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá felverjük és a sütemény tetejére simítjuk. Kakaóporral vagy csokoládéreszelékkel díszítjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Szeletelve kínáljuk.