Elmentem!Karamell krémlikőr
Hozzávalók:
(kb. 7,5 dl-hez):
- 15 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 dl kávétejszín (pl: Maresi)
- 1 cs. vaníliás cukor (elhagyható)
- 2-2,5 dl whiskey (vodka vagy rum) ízlés szerint
|
Elkészítési idő: |
15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A cukrot egy lábosban szép bronz barnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk az előzőleg felmelegített tejet és addig főzzük alacsony lángon, míg a karamell feloldódik benne. Apránként belekeverjük a habtejszínt és a kávétejszínt majd a vaníliás cukorral ízesítjük. Hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük az alkoholt és átszűrve üvegbe töltjük. Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek.
Ha lehűlt azonnal fogyasztható, de ha hagyjuk pár napot állni még finomabb lesz.
Karamell krémlikőr 5.00/5 (1 értékelés)
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.