Karamell szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy egyenlő részre osztjuk.
A tésztából 4 egyforma méretű lapot nyújtunk, és sütőpapírral bélelt sütőlapon külön-külön 190 fokon pár perc alatt megsütjük őket.
Amikor mind a négy lapot megsütöttük hagyjuk kihűlni.
A cukrot egy serpenyőben megpirítjuk, és a tejjel felengedjük.
Amikor a karamell már felolvadt akkor felforraljuk a karamellás tejet és a vaníliás pudingot felfőzzük benne. Hűlni hagyjuk.
Amikor már nem túl forró, akkor keverőgépben a margarinnal együtt habosra kikeverjük.
A lapokat megtöltjük a karamellás krémmel.
Vízgőz felett a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük és ezzel díszítjük fel a karamell szelet tetejét, majd karamelldarabokkal megszórjuk.