Karamellás piskótás krémes
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt 34x32cm-es tepsibe simítjuk, és
160-180°C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk.
A pudingot a tejjel, a cukorral, és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd az alsó piskótalapra simítjuk.
A tejszínt a cukorral habbá verjük és a kihűlt pudingos krémre simítjuk.
A másik lapot süteménykocka méretűre felkockázzuk.
A karamellt mikróban felolvasztjuk, és simára keverjük. Az olvadt karamellt egyesével a felkockázott piskóták tetejére simítjuk.
Amikor már megdermedt a karamell, a piskóta “tetőket” kockánként a tejszínre tesszük.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
Így hogy a teteje be van vágva könnyű lesz szeletelni.
A karamellás piskótás krémes, egy könnyed, és nagyon finom sütemény.
Aki a karamellt szereti ezt is szeretni fogja.