Kardinális szelet
Hozzávalók:(2 rúdhoz): A tésztához:
A krémhez:
A kenéshez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, a sót, a citromlevet és kemény habbá verjük.
Az egész tojásokat és a tojás sárgákat, a vaníliás cukrral jó habosra keverjük elektromos habverővel. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, 25×40 cm-es két csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot, és 3 csíkot halmozunk kb. 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük a lyukak közt.
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál, hogy össze ne folyjon a két tészta. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amikor már szilárd a teteje, alufóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen.
A másik tepsinél is így járunk el.
Megvárjuk, míg a megsült tészta kihűl, és a zsírpapírt lefejtetjük róla. Az alsó felét megkenjük baracklekvárral.
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, keményítővel, kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is összekeverjük.
Mérsékelt lángon elkezdjük főzni és kevergetve sűrűre felfőzzük.
A tejszínt keményre verjük, és a kihűlt főzött krémmel kihabosítjuk.
A süteményt összeállítjuk: a lekvárral megkent lapra kenjük a krém felét, elsimítjuk, majd a másik lekváros lappal befedjük.
Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
Porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
Nagyon finom.