Kardinális szelet Erzsike konyhájából
Hozzávalók:A habhoz:
A piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A 10 tojás sárgáját a 4 egész tojással összedolgozzuk. Majd a 8 evőkanál lisztet, a 8 evőkanál porcukrot és a sütőport a tojásokhoz keverjük. Ezeket nagyon jól kikeverjük.
A 10 tojás fehérjét a 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A tepsi alját kicsit megolajozzuk, sütőpapírt rakunk rá, a tészta és a hab feléből csíkokat nyomunk egymás mellé: piskóta – hab – piskóta – hab, megsütjük előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 perc alatt. Ezt megismételjük, hogy 2 lapunk legyen.
Közben a tejszínt a habfixálókkal keményre verjük.
Mikor megsült a tészta, baracklekvárral, majd a tejszínnel megkenjük, és befedjük a másik lappal.