Karfiol saláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Karfiolt megtisztítjuk, majd egy 4 literes lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá hogy el lepje, sózzuk, és puhára főzzük.
A vöröshagymát meg pucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a fokhagymát is apróra vágjuk kis tálkába tesszük.
Sajtot nagyon apró kis kockára vágjuk ,és félre tesszük, majd a párizsit vékony kis csíkokra vágjuk.
Amikor a karfiol megpuhult, kivesszük a vízből és langyosra hűtve egy tálba apróra daraboljuk, ehhez adjuk a hagymákat sajtot, és a többi hozzávalóval együtt jól össze keverjük.
Lefedjük és hideg helyre tesszük 4 órára míg az ízek össze érnek.
Én piros húsú paprika karikákkal díszítettem és azzal együtt tettem hűtőbe.
Nagyon finom laktató, és most már szezonja van, hétvégékre vagy bármilyen alkalomra csak ajánlani tudom.
Nálunk nagyon ízlett a családnak,én több alkalommal készítettem már.
Tipp / megjegyzés:
Minél több időt hagyjuk össze érni annál finomabb. Ha gondolod a párizsit elhagyhatod, úgy is nagyon finom, de bármilyen szalámival is készítheted.