Karfiolleves gluténmentes grízgaluskával
Hozzávalók:
A galuskához:
|
|
Elkészítés:
A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a karikára vágott sárgarépát is. 5-10 percig fedő alatt pároljuk, majd a rózsáira szedett karfiolt is mellé szórjuk, felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a karfiolt.
A tejfölt vagy joghurtot elkeverjük a rizsliszttel és lassan hozzáöntjük a levesünkhöz. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és egyet forralunk rajta. (Én a gluténmentes grízgaluskát külön szoktam kifőzni.)
A tojásból és a rizsdarából viszonylag kemény tésztát keverünk. Hagyjuk negyed órát állni a tésztát kiszaggatás előtt. A fűszereket akár ki is lehet hagyni (a són kívül) de a rizsdarának kicsit édeskés az íze, nem árt neki egy kis fűszer. Amikor lobog a főzővizünk, kisebbre vesszük a lángot és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát a vízbe. Ahogy a galuskák feljönnek a víz tetejére, kicsit nagyobbra vehetjük a lángot. Hamar megfő a galuska, egyet ellenőrzésként kivehetünk megkóstolni. Ha jónak ítéljük, leszűrjük és a leveshez adjuk.