Főoldal / Levesek / Karfiolleves gluténmentes grízgaluskával

Karfiolleves gluténmentes grízgaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolleves gluténmentes grízgaluskával

Karfiolleves gluténmentes grízgaluskával

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 ek. vaj vagy olaj
  • 1 dl tejföl vagy joghurt
  • 1 ek. rizsliszt
  • só bors pirospaprika

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 9 tk. rizsdara
  • csombor vagy lestyán
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a karikára vágott sárgarépát is. 5-10 percig fedő alatt pároljuk, majd a rózsáira szedett karfiolt is mellé szórjuk, felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a karfiolt.

A tejfölt vagy joghurtot elkeverjük a rizsliszttel és lassan hozzáöntjük a levesünkhöz. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és egyet forralunk rajta.  (Én a gluténmentes grízgaluskát külön szoktam kifőzni.)

A tojásból és a rizsdarából viszonylag kemény tésztát keverünk. Hagyjuk negyed órát állni a tésztát kiszaggatás előtt. A fűszereket akár ki is lehet hagyni (a són kívül) de a rizsdarának kicsit édeskés az íze, nem árt neki egy kis fűszer. Amikor lobog a főzővizünk, kisebbre vesszük a lángot és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát a vízbe. Ahogy a galuskák feljönnek a víz tetejére, kicsit nagyobbra vehetjük a lángot. Hamar megfő a galuska, egyet ellenőrzésként kivehetünk megkóstolni. Ha jónak ítéljük, leszűrjük és a leveshez adjuk.

 

Értékeld a receptet

Pindi (3 Recept)

Az lisztnelkul.hu oldal célja, hogy segítséget nyújtson a lisztérzékenyeknek tájékozódni az egyre bővülő piacon; és hogy a lisztérzékenység minél kevésbé jelentsen számukra problémát a mindennapok során.


Szólj hozzá!

A lap tetejére