Főoldal / Szárnyas Ételek / Karfiolos pulykatokány

Karfiolos pulykatokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolos pulykatokány

Karfiolos pulykatokány

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 25 dkg karfiol
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek mustár
  • fél dl olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 30 dkg rizs
  • 30 dkg gomba
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, és 2 kanál olajon kicsit megpárolom,majd hozzáadom a csíkokra vágott pulykamellet, és fehéredésig sütöm. Sózom, borsozom. Hozzáadom a majorannát és a mustárt, majd 2 deci vízzel felöntöm és addig főzöm, míg a hús megpuhul.

A karfiolt kis rózsákra szedem kicsit megpárolom, és hozzáadom a húshoz. A petrezselymet apróra vágom és a ragura teszem.

Összefőzöm, majd a főzőtejszín és egy kanál liszt keverékével behabarom.

A rizst enyhén olajos sós vízben megfőzöm.

A szeletelt gombát a maradék olajon megpuhítom, majd a főtt rizshez keverem.
A karfiolos pulykatokányt a gombás rizzsel tálalom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére