Karfiolos pulykatokány
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, és 2 kanál olajon kicsit megpárolom,majd hozzáadom a csíkokra vágott pulykamellet, és fehéredésig sütöm. Sózom, borsozom. Hozzáadom a majorannát és a mustárt, majd 2 deci vízzel felöntöm és addig főzöm, míg a hús megpuhul.
A karfiolt kis rózsákra szedem kicsit megpárolom, és hozzáadom a húshoz. A petrezselymet apróra vágom és a ragura teszem.
Összefőzöm, majd a főzőtejszín és egy kanál liszt keverékével behabarom.
A rizst enyhén olajos sós vízben megfőzöm.
A szeletelt gombát a maradék olajon megpuhítom, majd a főtt rizshez keverem.
A karfiolos pulykatokányt a gombás rizzsel tálalom.