Kavart túrós
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A megszóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A cukrot a tojással jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, és apránként a 2 dl tejet. Csomómentesre keverjük, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk.
A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és kikeverjük.
A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk. Rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét a tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon 40 perc alatt megsütjük. (160 fok, légkeveréses sütőben)
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és szeletelve kínáljuk.