Főoldal / Desszertek / Kavart túrós

Kavart túrós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kavart túrós

Kavart túrós

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg finom túró
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor

A megszóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot a tojással jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, és apránként a 2 dl tejet. Csomómentesre keverjük, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk.

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és kikeverjük.

A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk. Rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét a tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon 40 perc alatt megsütjük. (160 fok, légkeveréses sütőben)

Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és szeletelve kínáljuk.

Kavart túrós 4.63/5 (8 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére