Kávés muffin
Hozzávalók:Hozzávalók 12 db muffinhoz:
Krém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a kristálycukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután hozzá keverjük a puha margarint, a tejfölt, a tejszínt, és a likőrt. (a likőr el is hagyható)
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és az instant kávéval, (v. őrölt kávéval) majd szitáljuk hozzá a tojásos-cukros keverékhez. Alaposan keverjük össze.
A muffinsütőt béleljük ki muffin papírral. (használhatunk szilikonos formákat is, akkor elmaradhat a papír belőle) a mélyedéseket töltsük meg 3/4 részig a masszával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd szedjük ki egy rácsra és hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, és az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. A teljesen kihűlt muffinra kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd szitáljunk rá instant kávéport.
Egyszerű és finom desszert.