Kávés panna cotta csokoládéval
Hozzávalók:(6 db formához)
A csokoládéöntethez:
|
|
Elkészítés:
A kávét keverjük simára egy kevés langyos tejjel.
A maradék tejhez adjuk hozzá a MARESI kávétejet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd a simára kevert kávét. Kevergetve melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint. Ezután kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép sima legyen.
A formákat nagyon vékonyan kenjük ki olajjal, ízlés szerint töltsük fel a zselatinos kávéval, majd hagyjuk hűlni. (Én olajba mártottam az ujjamat, majd úgy kentem ki a formákat. Így dermedés után könnyen kitudjuk majd önteni a formából)
Amikor a panna cotta már éppen csak langyos, tegyük be a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.
A kávétejet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd keverjük simára, és hűtsük éppen csak langyosra. Érdemes közvetlenül tálalás előtt elkészíteni a csokoládéöntetet, mert különben állás közben megdermed. (ha mégis megdermedne, tegyük fel a tűzre, és kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)
Tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, és egy pár pillanatra állítsuk a formát meleg vízbe, majd egy mozdulattal fordítsuk át a tányérra.
A tányéron lévő panna cottát ezután csorgassuk körbe a csokoládéöntettel, ízlés szerint reszelhetünk rá még csokoládét, majd úgy kínáljuk.