Kelbimbósaláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kelbimbó külső leveleit szedjük le, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük őket egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjunk rá frissen őrölt borsot, és locsoljuk meg 1-2 ek mogyoróolajjal (vagy ízlés szerinti olajjal). Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.
Az öntethez a maradék olajat keverjük össze a citromlével, és ízlés szerint cukorral (vagy édesítőszerrel) majd tegyük félre.
A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
A megsült és még meleg kelbimbót tegyük egy mély tálba. Szórjuk meg a gránátalma magjaival, és a sózott földimogyoróval, majd locsoljuk meg az öntettel. Forgassuk össze, és kínáljuk.
A kelbimbósaláta, egy nem minden napi étel, de lehet köret is sültek mellé.
Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk melegen, vagy ízlés szerint hidegen is. Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk pl. vacsorára.