Főoldal / Tészta ételek / Kelt knédli

Kelt knédli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelt knédli

Kelt knédli

Hozzávalók:

  • 6 dl finom liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 kk. só
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
  • 3-4 dl langyos tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, majd közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Letakarom, és langyos helyre teszem. Amikor szépen megkelt a tészta, kiöntöm deszkára és kétfelé osztom.

Az egyik tésztát átgyúrom és megformázom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig.Vizet forralok a knédli kifőző edényemben.Tulajdonképpen gőzön fől a knédli. Beteszem a gőzre, ahol 13 percig szoktam főzni. A fedőt közben nem szabad levenni!

A másik tésztát közben megformázom, mikorra kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre.
Ebből a mennyiségből 2 darab knédlink lesz.

Dinsztelt káposztával, sült hússal vagy marha pörkölttel isteni

Értékeld a receptet

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére