Képviselőfánk III
Hozzávalók:
A sárga krémhez:
Krém a tetejére:
|
|
Elkészítés:
A fánkhoz a vizet, olajat a sót jól elkavarom, hozzáadom a lisztet, és simára kavarom.
Odateszem főni, folytonosan addig kavarom, míg úgy összeáll, hogy az edénytől és a kanálról leválik.
Kihűtöm, és egyenként hozzákeverem a tojásokat, a masszához. (nem kell megijedni, mert ellágyul a tészta, de addig kell kavarni míg összeáll) Legalább fél órát pihentetem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomok, helyet hagyok közöttük mert kb. duplájára nő. (én kiskanállal formázom)
Forró sütőben sütöm kb. 15-20 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.
A pudingport simára keverem, a hideg tej 2/3-ad részével, és a 4 tojássárgájával.
A tojásfehérjéket, a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verem.
A maradék tejet, és a cukrot felforralom, és a pudingos tejjel jól elkeverem. Ezután állandó keverés mellett, kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve, gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is. Hagyom hűlni.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem.
Ha kihűlt a tészta, és a krém is, a fánkok tetejét levágom, majd a krémmel, és tejszínhabbal megtöltöm, aztán visszarakom a tetejüket, és porcukorral megszórom.
Én szoktam csak a sárga krémmel, tejszínhab nélkül is készíteni, úgy is finom!