Főoldal / Szárnyas Ételek / Ketchupos mustáros csirke

Ketchupos mustáros csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ketchupos mustáros csirke

Ketchupos mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 1 pici vaj
  • 12 db csirkeszárny (persze combból, mellből is elkészíthető)
  • 2-3 dl tejszín (30%-os, állati, habtejszín)
  • kb. 2-3 ek. mustár
  • kb. 2-3 ek. ketchup
  • 2-3 duci gerezd fokhagyma
  • só, bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy hőálló sütőedény alját kikenjük kevés vajjal, majd megszórjuk durva szemű sóval.

Ráfektetjük a csirkeszárnyakat, és a tetejét is megsózzuk.

A többi hozzávalóból mártást keverünk, és ráöntjük a húsra.
Az edényt lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt átsütjük, majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk.

A végeredmény, magáért beszél: a mártás sűrűre rotyogott, a hús pedig omlósan puha lett.
Zöldséges rizzsel tálaltam.

Tipp / megjegyzés:
A receptet Chef Vikinél találtam.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére