Kinder bueno torta

Hozzávalók:Az alsó réteghez:
A krémhez:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük. Amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a cukrot és így verjük kemény habbá.
A lisztet elkeverjük a zsemlemorzsával és a sütőporral, majd a tojáshabba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaformába öntjük, majd elsimítjuk, és a tetejére szórjuk a darabos mandulát vagy diót. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Még melegen rákenjük a nutellát, amit előtte mikróban picit felmelegítünk, hogy könnyen kenhető legyen.
A krémhez a tojássárgákat, a lisztet, a pudingport és a cukrot egy kis tejjel habverővel csomómentesre keverjük. Vízfürdő felett főzni kezdjük. Közben a maradék tejet felforraljuk, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a tojássárgájához. A vízfürdő felett folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Kétfelé osztjuk a krémet és a feléhez hozzákeverünk 10 dkg olvasztott csokit, majd hagyjuk kihűlni a krémeket.
A puha margarint is kétfelé osztjuk és a felét habosra keverjük a vaníliás krémmel. A másik felét habosra keverjük a csokis krémmel.
Ezután már csak a rétegezés következik. A mogyorókrémre rákenjük a vaníliás krémet. Erre rakunk egy réteg tejbe mártott kekszet, majd a csokis krém következik. A tetejét bevonjuk felvert tejszínnel, és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára tálalás előtt.
Tipp / megjegyzés:
Szerintem az eredeti adag cukorral émelyítően édes, még így is, édes ízek kedvelőinek ajánlom. Szebb lett volna, ha több tejszínem van és az oldalát is be tudom vonni vele.
Receptkirály.hu Receptek képekkel