Kinder paradiso
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral citrommal és a puha margarinnal keverőgép segítségével habosra kikeverjük.
A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük.
A sárga masszához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményítőt. Végül lazán belekeverjük a tojások felvert habját, és egy 24×22-es sütőpapiros tepsibe simítjuk. 170 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt a tészta kettő lappá vágjuk.
A krémhez a 2 deci tejet a cukorral felforraljuk.
A maradék tejjel a lisztet simára kikeverjük és a forró tejhez adjuk, besűrítjük.
A lapzselatint hideg vízbe beáztatjuk, majd a még meleg tejes krémhez keverjük. A krémet kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük 2-3 dkg porcukorral.
A mascarponét a kihűlt krémmel elkeverjük. Hozzáadjuk egy citrom levét, és beleforgatjuk a tejszínt.
a tésztalapokat a krémmel összetöltjük.
A csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
A tetejét tetszés szerint díszíthetjük fehér csokival, csokoládé forgáccsal.
Tálalásig hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.