Főoldal / Desszertek / Kinder pingui sütemény

Kinder pingui sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kinder pingui sütemény

Kinder pingui sütemény

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 7 ek porcukor
  • 7 ek liszt
  • 2 ek keserű kakaópor
  • fél cs sütőpor

Tejszínes krémhez:

  • 5 dl tejszín (hulala)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél cs porzselatin
  • 2 ek méz

Csokoládés krémhez:

  • 2 tábla ét tortabevonó
  • 10 dkg Rama
  • 1 ek tej
  • 2 ek olaj

Bevonathoz:

  • 2 ek kakaó
  • fél cs Rama
  • 3 ek porcukor
  • fél dl tej
  • 1 kk rumaroma
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Folyamatosan, lassan keverjük, majd adjuk apránként hozzá a porcukrot, utána a lisztet és a kakaóport.

A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és 2 lapot sütünk belőle.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk.
Belecsurgatjuk a mézet, és elkeverjük.

Az alsó lapot tálcára tesszük, rákenjük a habot, és 10 percre fagyasztóba tesszük.
A 2 tábla csokoládét mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, tejet, olajat, és addig keverjük, míg egyneművé válik.Majdnem teljesen kihűtjük, rátesszük a tejszínre, és ismét a fagyasztóba tesszük 10 percre.
Amikor megdermedt a csokiréteg, tegyük rá a maradék tejszínt és az utolsó lapot, és tegyük 15 percre a fagyasztóba.

A bevonathoz tűzön összeolvasztjuk a hozzávalókat. A süteményt szeleteljük fel, és a majdnem kihűlt mázba egyenként megmártjuk, és késsel elsimítgatjuk rajta a bevonatot.

Másnap fogyasztjuk.

Tipp / megjegyzés:
Ennek a sütinek az elkészítésével már régóta szemezgetek. Nagyon szeretem a bolti változatát.
Az interneten böngészgettem a recept után. Rá 2 hétre meggondoltam, hogy elkészítem, de már elfelejtettem, hogy volt a leírás.
Gondoltam, nehéz nem lehet az elkészítése, magam elé képzeltem a sütit, és hozzáfogtam.
Jó lett nagyon az íze, de kinézetre nem a legjobb.
Így még gondolkodnom kell, hogy eredetileg a kinder pingui be van vonva csokimázzal, ez hogy legyen tökéletes.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére