Kinder pingui sütemény
Hozzávalók:
Tejszínes krémhez:
Csokoládés krémhez:
Bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Folyamatosan, lassan keverjük, majd adjuk apránként hozzá a porcukrot, utána a lisztet és a kakaóport.
A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és 2 lapot sütünk belőle.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk.
Belecsurgatjuk a mézet, és elkeverjük.
Az alsó lapot tálcára tesszük, rákenjük a habot, és 10 percre fagyasztóba tesszük.
A 2 tábla csokoládét mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, tejet, olajat, és addig keverjük, míg egyneművé válik.Majdnem teljesen kihűtjük, rátesszük a tejszínre, és ismét a fagyasztóba tesszük 10 percre.
Amikor megdermedt a csokiréteg, tegyük rá a maradék tejszínt és az utolsó lapot, és tegyük 15 percre a fagyasztóba.
A bevonathoz tűzön összeolvasztjuk a hozzávalókat. A süteményt szeleteljük fel, és a majdnem kihűlt mázba egyenként megmártjuk, és késsel elsimítgatjuk rajta a bevonatot.
Másnap fogyasztjuk.
Tipp / megjegyzés:
Ennek a sütinek az elkészítésével már régóta szemezgetek. Nagyon szeretem a bolti változatát.
Az interneten böngészgettem a recept után. Rá 2 hétre meggondoltam, hogy elkészítem, de már elfelejtettem, hogy volt a leírás.
Gondoltam, nehéz nem lehet az elkészítése, magam elé képzeltem a sütit, és hozzáfogtam.
Jó lett nagyon az íze, de kinézetre nem a legjobb.
Így még gondolkodnom kell, hogy eredetileg a kinder pingui be van vonva csokimázzal, ez hogy legyen tökéletes.