Kivi-sárgabarack, ribizli-sárgabarack lekvár
Hozzávalók:A kivi-sárgabarackhoz:
A ribizli-sárgabarackhoz:
|
|
Elkészítés:
Sárgabarack – kivi: Kicsit savanykás, de pont így lesz majd jó. Sütikbe mondjuk nem teszem, de kalácsra és pirítósra vajjal isteni.
A gyümölcsöket apróra vágjuk kicsit átnyomkodjuk majd feltesszük főni a cukorral és a citromlével. Forrás után jöhet a pektin és kész, lehet steril üvegekbe tölteni és mehet a dunsztba, hogy ott hűljön ki.
Sárgabarack – ribizli: Szép piros színe lesz. Gyümölcstortához remek például alapnak, senki nem fog rájönni miből van, csak a csodálkozás lesz, hogy barack ízű, de piros színű.
A gyümölcsöket apróra vágjuk kicsit átnyomkodjuk majd feltesszük főni a cukorral. Forrás után jöhet a pektin és kész is, lehet steril üvegekbe tölteni és mehet a dunsztba, hogy ott hűljön ki.
Tipp / megjegyzés:
A mennyiségek természetesen arányosan növelhetők vagy csökkenthetők. Ha van még ötletetek, hogy mit mivel lehet variálni, akkor írjátok meg:)