Kivis szelet
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
Máz a tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Három egyenlő részre szét osztjuk, majd kinyújtjuk, és közepes tepsibe egyenként kisütjük.
4 darab kivit megpucolunk, és pürésítünk.
A tejbe beletesszük az összemixelt kivit, és az 5 kanál lisztet. Kis lángon besűrítjük, majd kihűtjük.
A margarint és a porcukrot habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt péphez.
A megmaradt kiviket apró kockára vágjuk és a krémbe keverjük.
A lapokat ezzel a krémmel megtöltjük, a tetejére cukormázat készítünk.
A porcukrot és a vizet kikeverjük és a felső lapra kenjük.
Díszíthetjük olvasztott csokoládéval ízlés szerint.