Főoldal / Desszertek / Kivis tejszínes tejfölös krémes

Kivis tejszínes tejfölös krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kivis tejszínes tejfölös krémes

Kivis tejszínes tejfölös krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl cukrászhab (vagy habtejszín)
  • 400 g tejföl (piros dobozos)
  • 1 cs.habfixáló
  • 3 ek. porcukor
  • 1 kisebb citrom leve
  • 4 db kivi

A tetejére:

  • 1 cs. tortazselé (színtelen)
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek. cukor
  • pár csepp citromlé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat (margarint).

A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk az előző masszához. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kiborítjuk egy tálcára, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk.

A krém elkészítése:
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a tejföllel, a habfixálóval és a citrom levével kihabosítjuk. A tésztát visszatesszük a tepsibe, majd rákenjük a krémet.

Díszítés:
A kiviket megpucoljuk, majd tojásszelővel felszeletjük és a krémre sorakoztatjuk. A tortazselét a cukorral, a citromlével és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütire csurgatjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve kínáljuk.

Kivis tejszínes tejfölös krémes 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére