Kivis tejszínes tejfölös krémes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat (margarint).
A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk az előző masszához. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kiborítjuk egy tálcára, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk.
A krém elkészítése:
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a tejföllel, a habfixálóval és a citrom levével kihabosítjuk. A tésztát visszatesszük a tepsibe, majd rákenjük a krémet.
Díszítés:
A kiviket megpucoljuk, majd tojásszelővel felszeletjük és a krémre sorakoztatjuk. A tortazselét a cukorral, a citromlével és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütire csurgatjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve kínáljuk.