Főoldal / Desszertek / Klárika meggyese

Klárika meggyese

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Klárika meggyese

Klárika meggyese

Hozzávalók:

24×22-es tepsihez:

  • 30 deka liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 teás kanál szódabikarbóna
  • 20 dkg ráma margarin
  • 10 deka porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 15 deka darált dió
  • 3 ek. barack lekvár
  • 50 dkg magozott meggy (lehet hogy több kell nem mértem)
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 3-4 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozom és elfelezem.
Az első lapot lisztezett deszkán kinyújtom, és sütőpapiros sütőlapra helyezem.
Megkenem lekvárral, és villával megszurkálom.

A diót a fahéjjal és a cukorral összekeverem, és a lekvárra rászórom. Ezután eloszlatom rajta a kimagozott meggyet.
A másik lapot is kinyújtom és a töltelék tetejére simítom.

A tetejét tojásfehérjével lekenem.
Előmelegített sütőben 170 fokon szép pirosra megsütöm.
Porcukorral meghintve tálalom.

Klárika meggyese 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére