Kókusz kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A krémre:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, és a sütőporos lisztet. Alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy kb.25x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,beleöntjük a piskóta masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, ízlés szerint tegyünk hozzá porcukrot, majd keverjük bele a kókuszreszeléket, és szükség szerint habfixálót. A krémet a formában lévő, de már kihűlt tésztára simítjuk.
A kekszet ledaráljuk és egyenletesen a krémre szórjuk.
A 2,5 dl tejszínből kemény habot verünk, és rásimítjuk a kekszes rétegre. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon. Forróvízbe mártott késsel vágjuk kockákra.
Beküldő: Maja