Kókuszgolyó szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A golyókhoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Elsőre a golyókat készítjük el.
A túrót a cukorral, a tojással, a kókusszal és a morzsával összedolgozzuk. Kis golyókat formázunk belőle és a hűtőbe tesszük amíg a tésztát elkészítjük.
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint is és tovább habosítjuk.
Majd belekeverjük a tejfölt, végül a sütőporos lisztet.
A tészta 3/4-ed részét, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A megmaradt masszához hozzákeverjük a kakaóport és a sárga massza tetejére simítjuk.
A golyókat kivesszük a hűtőből és a csokis masszába tesszük. (a távolság mindegy, de azért legyen közöttük)
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-35 perc alatt megsütjük a tésztát.
Míg sül, elkészítjük a krémet.
A lisztet a tejjel csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a cukrot és kis lángon besűrítjük. Amikor már sűrű, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A puha margarint kihabosítjuk és a kihűlt krémbe keverjük.
A tésztát kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd a tetejére simítjuk a kókuszos krémet.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal és a margarinnal, majd a sütemény tetejére simítjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hűtőbe tesszük fogyasztásig, majd kockákra vágva kínáljuk.