Kókuszhabos tekercs
Hozzávalók:
Töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk.
A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tojásfehérjéből a cukorral vízgőz felett kemény habot verünk. A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A tésztákat egyesével,lisztezett deszkán vékony, téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával mindegyiket megkenjük. Óvatosan rúdba feltekerjük (mint a bejglit) és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk belőle. A kókuszhabos csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kellő távolságra egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A kókuszhabos tekercs finom vendégváró sütemény.
Tipp / megjegyzés:
Kókuszreszelék helyett akár darált dióval, mogyoróval is elkészíthetjük.