Kókuszkrémes keksztekercs banánnal
Hozzávalók:
A krémhez:
A közepébe:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A kekszet apróra tördeljük. (zacskóba téve, egy húsklopfoló segítségével a legegyszerűbb)
A tejet, a vajat, a kakaóport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. Amikor minden alapanyag elolvadt, és kezd szirupossá válni, levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a kekszet. Alaposan összekeverjük, majd hagyjuk kicsit hűlni, ízlés szerint rumaromát (vagy rumot) keverünk hozzá.
Folpackot terítünk az asztalra és rákanalazzuk a kekszmasszát. Egyenletesen elsimítjuk.
A puha vajat a cukorral, és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és alaposan belekeverjük. A kókuszos krémet a kekszes masszára simítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta, hogy mindenhova jusson belőle.
A meghámozott banánokat, hosszában a kiterített massza egyik szélére helyezzük, majd a folpack segítségével, ettől az oldalától kezdve feltekerjük. (Így a banán a közepében lesz)
A tekercset becsomagoljuk a fóliába, és így tesszük a hűtőbe dermedni. Ha kellőképpen megdermedt, kivesszük a fóliából, meghempergetjük kókuszreszelékben, majd szeletelve kínáljuk.